칼이 구비된 도마 (Cutting board with knife)
등록번호 특허 등록번호 10-2221055
분야 특허
분류 생활도구
판매가 7000000
판매자 최정수/최주연 / 010-2397-1418
본문
“칼이 구비된 도마” 특허에 대해 소개합니다.
출원번호 10-2020-0009606
등록특허번호 10-2221055 (등록일자 2021년02월22일)
특징 :
첫째, 칼질이 서툰 신세대 및 칼질 초보자가 손 상해 없이 안전하게 사용할 수 있도록 고안된 구조임.
둘째, 마늘, 생강 등을 찧을 때 칼 본체에 보조기구를 부착하여 재료가 튀거나 손가락 상해 없이 처리할 수 있고, 보조기구의 탈부착이 쉬운 구조로 고안됨.
셋째, 무, 양파, 감자 등 부피가 크거나 단단한 식재료를 가공하기에 적당한 구조이며, 작은 힘으로도 비교적 쉽게 가공할 수 있음.
넷째, 칼을 세척할 경우에도 탈부착이 용이한 구조의 잠금/풀림 볼트를 조이거나 풀어서 사용하면 됨.
본 특허를 활용한 일체형 도마칼은 일반 가정용 뿐만 아니라 식당용으로도 그 사용범위가 넓을 것으로 생각됩니다.
영문설명
Introducing the patent for “Cutting board with knife”.
Application number 10-2020-0009606
Registered Patent No. 10-2221055 (Registration date February 22, 2021)
Characteristic :
First, it is a structure designed so that new generations and beginners who are not good at cutting can use it safely without injury.
Second, when crushing garlic, ginger, etc., an auxiliary device is attached to the knife body so that the material can be handled without splashing or finger injury, and it is designed in a structure that facilitates attachment and detachment of auxiliary devices.
Third, it has a structure suitable for processing bulky or hard food materials such as radishes, onions, and potatoes, and can be processed relatively easily with little force.
Fourth, even when cleaning the knife, you can use it by tightening or loosening the locking/unlocking bolt, which has a structure that is easy to attach and detach.
The integrated cutting board using this patent is thought to have a wide range of uses not only for general home use but also for restaurants.
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